Известие

Collapse
No announcement yet.

Невярно отчитане горивото в резервоара

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Най вероятно има замърсяване или направо прекъсване по пистите на поплавъка.
    Бравата ми ги правеше тези номера - ту отчита половин резервоар, ту светва лампта.
    Отваряне и виждане, почистване, а ако не се оправя - подмяна.

А на 156 нивомера е уникален - миналата семица на светеща лампа заредих за 70лв ( 33 литра) нафта - показа 3/4 резервоар ... На следващото палене беше паднала на средата - след 5 мин показа между 1/4 и 1/2 Страшна работа...

Случвало се е да ми светне лампата, да мина 20-30 км, да изгасне и да светне пак чак след 20-30км - а ходи разбери кое е вярно
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

На мен пък ми показва почти точно........
      И чак такива аномалии, като изброените по-горе не съм имал.........
      Еееее като е на наклон се променя естественно.......
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
        Не се занимавахте с глупости да сменяте тия подплавници
        Просто при наклон напред или надясно показва по малко гориво, при наклон наляво и нагоре показва повече...Това е
        При мен е точно така
        Абе ненормална работа
        0888515205

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Фабричния недостатък е отклонението при наклон... подобни резки промени не са нормални.
          За съжаление идея си нямам какво може да се направи.
          Първоначално публикувано от marian Покажи съобщение
          При мен е точно така
          Абе ненормална работа
          Само да Ви светна че и на другите коли си е така При наклон, чисто физически това не виждам как ще се оправи...
          Моето си показва изключително точно, както и показанието на температурата сравнено с диагностика...явно на мойта са и обърнали повече внимание като са я правили
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            Само да Ви светна че и на другите коли си е така При наклон, чисто физически това не виждам как ще се оправи...
            Моето си показва изключително точно, както и показанието на температурата сравнено с диагностика...явно на мойта са и обърнали повече внимание като са я правили
            абе как не разбрахте, че не е наклона...хората ви пишат че отчита както си иска....никой не е чак толкова тъп че да не се усети ако е от наклона

проблема го прави на равен път, на едно и също място....даже съм пробвал да дам няколко пъти контак и подщи всеки път показва различно....или това може би е защото земята се върти и се сменя наклона
            '03 156 JTD 115 Sportwagon facelift
            EGR off, cat off, remap, BMC inbox

Comment

Когато е от наклона също се усеща, само че стрелката мърда с малко. Нещо от порядъка на 1/3 от четвъртинката на уреда (който е разграфен на 4). Поне това е моето наблюдение от паркиране на баир, след което показва повечко от реалното. Останалите случаи, описани тук, определено са следствие от някакъв проблем, не от наклона, под който е спряна колата.
              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от che_ Покажи съобщение
                абе как не разбрахте, че не е наклона...хората ви пишат че отчита както си иска....никой не е чак толкова тъп че да не се усети ако е от наклона

проблема го прави на равен път, на едно и също място....даже съм пробвал да дам няколко пъти контак и подщи всеки път показва различно....или това може би е защото земята се върти и се сменя наклона
                Ам, аз от кога разправям , ма радиото си пей
                sigpic Alfasud/156 1.8ex
                156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

И аз имам проблем с отчитането, но не е от наклона...все пак не съм чак толкова прост

проблема е че понякога отчита а понякога не и е доста стряскащо, особено като не я карам само аз колата и не знам кои колко е карал и колко е сипал

паля и ми показва че имам повече от четвърт резервоар, а след като изгася и запаля пак вече ми свети лампата....знам че понякога бавно се качва нивото но след 10-15 минути каране лампата все още свети
                  Колега, при показание 1/4 и най-малкия налкон може да повлияе и да светне лампата (например).............
                  Никой не казва, че при теб е от наклона...............
                  Просто всеки споделя лични наблюдения и се опитва да помогне с нещо..........
                  Така, че бъди малко по-сдържан и толерантен към останалите учасници във форума............

А кой стои отсреща, как мисли и предценя нещата едва ли може да се разбере така, че тона ти е малко.............
                  Поздрави!
                  sigpic
                  Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                  156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                  147 JTDm 140-Малката манекенка
                  GT- JTDm 150

Comment

Ето аз как си реших проблема:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42744

Предполагам, че нивомера във вашите резервоари е същия.
                    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Working...
                    X